Gde pecati?

0
129

Peskana, Pančevo

Peskana je bara koja se nalazi u Pančevu, u blizini sportskog centra „Mladost“ i železničke stanice „Pančevo Varoš“. Nastala je pre nekoliko decenija kao posledica iskopavanja peska. Ona je danas stanište mnogih vrsta riba kao što su babuška, bodorka ili crvenperka. Kako zauzima mali prostor, a nalazi se u blizini centra grada, ovde ne možete očekivati veći ulov, a ribe koje uhvatite će često biti manje veličine. Usled toga, ovo mesto se preporučuje početnicima i služi isključivo za rekreativno pecanje na plovak. Do Peskane se može stiće Beovozom ili gradskim autobusom koji saobraća na liniji broj 4.Železnički most na Tamišu

Pecaroši koji vole da se izoluju iz gradske gužve najčešće odlaze na pecanje ispod železničkog mosta. Ova lokacija je skrivena u šumi, a opet pristupačna pešice, biciklom ili automobilom.
Reka je ovde duboka, puna korenja i drveća, a obala krivudava. Sve to daje poseban utisak zbog čega ne postoji nijedan dugogodišnji pecaroš sa prostora Pančeva koji nije posetio ovo mesto.

Stari ribar, Tamiš

Stari ribar je deo Tamiša koji se nalazi uzvodno od grada. Iako je na ovu lokaciju moguće doći i putem kopna, ukoliko nemate iskusnog vodiča, bolje je ne upuštati se uovu avanturu. Na ovaj deo reke uglavnom dolaze iskusniji pecaroši i do njega se najčešće putuje čamcem. Ovde ćete biti potpuno izolovani od civilizacije i osetiti sve čari prirode koja se nalazi u blizini grada.

Sibnica, Pančevo

Sibnica, Pančevo

Sibnica je sistem kanala koji se nalazi pred sam ulazak u Pančevo, u blizini gradske šume. Nekada je ovde bilo mnogo više pecaroša nego danas, ali je mesto i dalje posećeno. Kao i na ostalim rukavcima, kanalima i barama u okolini Pančeva ovde možete uloviti babušku, deveriku, bodorku, a prisutni su i šaran i štuka. Ovi kanali se nalaze u blizini kafane „Mali Raj“, koja je smeštena na putu za Beograd.

Ponjavica, Omoljica

Ponjavica se nalazi u blizini sela Omoljice. Nekada je bila rukavac Dunava, ali je tokom godina pregrađena tako da sada ima karakteristike stajaće vode.

Ponjavica je poznato mesto za pecanje svih vrsta bele ribe, a može se naći i štuka. Obale su pristupačne, a lokacija je idealna za kampovanje i roštilj. Iako je i dalje pun života, problem ovog kanala predstavlja zagađenje i nemar na šta poslednjih godina ukazuju mnoge ekološke organizacije.

Pančevo most, Tamiš

Milje, Pančevo

Milje je poznato ribolovačko mesto koje se nalazi na Dunavu. Ovde se nalazi vikend naselje i postoji mogućnost iznajmljivanja vikendice ili kampovanja, tako da je lokacija vrlo posećena od strane lokalnog stanovništva, ali i gostiju iz drugih gradova.
Na Milju se mogu naći krupni primerci riba koje ovde ima u obilju. Riba koja se može uloviti na Dunavu je smuđ, šaran, som, deverika, babuška, grgeč, kečiga. Ovo mesto se nalazi između Pančeva i Starčeva, a moguće ga je posetiti kolima ili biciklom.

Gradski kej u Pančevu

Kada krenete kejom Radoja Dakića ka preduzeću „Brodoremont“ nalazi se idealna lokacija za početnike, ali i iskusnije pecaroše koji nemaju vremena ili mogućnosti za izlazak iz grada. Ovo mesto je već godinama posećeno od strane pančevačkih pecaroša jer se na Tamišu mogu uhvatiti mnoge vrste ribe kao što su šaran, štuka, babuška, som, bucov, deverike, crvenperke, bodorke, bander, grgeč… Ovaj prostor je uređen i izbetoniran, tako da tu možete uživati u prirodi, a opet biti nadomak grada i obližnjih prodavnica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dunavac, Ivanovo

Dunavac je još jedan kanal koji se nalazi u blizini sela Ivanova. Ovaj rukovac je poznat po kućicama na vodi, a takođe je idealno mesto za kamp i boravak u prirodi. U blizini se nalazi zaštićeno područje „Ivanovačka ada“ i sam Dunav, koji je, u suštini, u svakom delu svog toka obilan ribom. Obale su pristupačne motornim vozilima ili drugim sredstvima prevoza.

Bela stena (Dunav), Pančevo

Bela stena je ostrvo na Dunavu okruženo sa dva rukavca koji se nazivaju Stari i Turski Dunav. Celokupno područje je vrlo atraktivno za pecaroše jer je pristupačno i sa obale do koje se može stići automobilom. Ipak, do samog ostrva moguće je pristupiti jedino čamcima. Lokacija se odlikuje krupnim primercima svih vrsta ribe koja se inače može naći u Dunavu. Na samom ostrvu nalazi se vikend naselje, a većina vikendaša su iskusni pecaroši koje često možete videti na reci.